2013. december 15., vasárnap

Cullen's Anatomy XXV. Fejezet

Sziasztok!
Viharos gyorsasággal, még egy fejezettel érkeztem a héten, amivel remélem, sok örömöt okozok majd nektek. Immár elérkeztünk az esküvő előtti utolsó pillanatokhoz, és mindjárt eljön maga a nagy nap is, amit igyekszek majd minél gyorsabban hozni :) Jó olvasást!
Puszi! Carly





[március 17.]






-Szia, Esme!-hallottam meg Addison hangját mögöttem, amint éppen a közeli vizsgáló felé siettem.-Holnap lesz a nagy nap, nem igaz?
-De-mosolyodtam el azonnal.-Bár be kell vallanom, kissé ideges vagyok-túrtam a hajamba némi izgalommal a hangomban, mire Ő alig hallhatóan felnevetett.
-Nem kell annak lenned-simította meg a vállamat-, minden tökéletes lesz. Ma még elmegyünk az utolsó ruhapróbádra, és utána nem kell mást tenned, mint lazítani és kipihenni magad a holnapi napra. Mármint…csak a leánybúcsú után-tette hozzá finoman, mire a gondolataim egy pillanatra teljesen ledermedtek.
-Leánybúcsú?-pillantottam rá kissé ijedten ennek a szónak a hallatán.-Addison, én ezt…
-Muszáj!-nézett rám tettetett komolysággal az arcán.-Minden menyasszonynak kell leánybúcsú. De se sztriptízes férfiakat se italozást nem terveztem, erről biztosíthatlak -válaszolta nyugtatóan, mire alig hallhatóan felsóhajtottam.-Arra gondoltam, hogy eljöhetnél hozzánk, és ott beszélgetnénk, megnéznénk egy esküvős filmet…-kuncogott fel halkan.-És ott is aludnál, mivel a leendő férj és feleség nem lehetnek együtt az esküvő előtti éjjelen. Ez szabály-kötötte az orromra, amire ismételten elmosolyodtam.
-Ez így sokkal megnyugtatóbban hangzik-emeltem rá a szemeimet ismét.-És köszönöm a meghívást, de…nem leszek útban? Mármint Dr. Shepherd…
-Derek Carlisle-nak rendez legénybúcsút-legyintette Addison, ám mielőtt bármit is gondolhattam volna, folytatta.-Viszont a lelkére kötöttem, hogy semmilyen durva dologba nem viheti bele, úgyhogy emiatt ne aggódj!
-Miatta nem aggódom-pillantottam rá őszintén.-Megbízom benne, és tudom, hogy semmi olyat nem tenne, amivel engem megbánthat. Erről szól a házasság-nevettem fel halkan, amire Addison is ismét felnevetett.
-Valóban-simította meg a vállamat.-Viszont, ha már nincs más dolgod, akár indulhatunk is a ruhaszalonba-mutatott az órájára.-Még van háromnegyed óránk a négy órás időpontig, de megihatnánk egy kávét út közben, vagy ilyesmi…
-Sajnálom, de nem még nem mehetek-pillantottam rá bocsánatkérően.-Ma hívtam vissza Alice-éket az utolsó kontrollra, mielőtt végleg szabadulhatna a kórháztól-mosolyodtam el örömmel a hangomban.
Már lassan két hete, hogy Alice-t hazaengedhettem szüleivel, és immár járóbetegként jöhetett be minden másnap a vizsgálatokra. Többé nem volt ágyhoz kötve, a vérképe is minden alkalommal egyre jobb lett, és az étvágya is visszatért, ami betegsége miatt mindeddig elveszettnek látszott. Sokkal jobban volt.
-Ez nagyszerű!-csillantak fel szemei elismerően.-Akkor nem is zavarok, csináld csak a dolgodat. Én addig összepakolom a saját dolgaimat, és az aulában találkozunk, jó?
-Fél órán belül ott leszek-bólintottam, majd lassan folytattam utamat a 3-as vizsgáló felé.
Amint benyitottam a kórterem ajtaján, azonnal megláttam Alice mosolygó arcocskáját. A szemeiben olyan élet csillogott, amit, mióta ismerem, egyszer sem láttam, nem is beszélve a pirosló kis rózsácskákról a bőrén, amikből szinte áradt az az egészség, amire mindeddig vágyott. Öröm volt rá nézni.
-Szia, Alice!-üdvözöltem mosolyogva.-Rád sem lehet ismerni, nagyon sokat változtál-simítottam meg az arcát, amire ismét életteli mosoly húzódott az arcára. Mintha soha nem is lett volna az a beteg kislány, aki néhány héttel ezelőtt még azért küzdött, hogy megélje a következő napot, akibe minden nap tűket szúrtak, és gyógyszereket pumpáltak. Csupán a fején lévő rózsaszín macis kendő árulkodott arról, milyen betegségben is szenved.-Jól érzed magad?
-Igen, Esme néni-válaszolta lelkesen.-Tegnap már megettem egy egész tányér makarónit, és fagyiztam is-mesélte nekem teljes odaadással, amire nem bírtam megállni, hogy fel ne kuncogjak.-Anyu pedig azt mondta, hogy miután Esme néni megvizsgált, elmehetünk a kedvenc éttermemben, ahol nagyon finom a sült krumpli.
-Akkor mindenképp igyekezni fogok-biztosítottam erről, miközben a sztetoszkópomat finoman Alice törékeny kis mellkasára helyeztem. A szíve tökéletes ritmusban vert…erős volt.-A szíved teljesen rendben van. Hadd nézzem a kanülödet!-emeltem fel jobban a pulóverét, hogy ellenőrizzem a mellkasában lévő eszközt. Teljesen tiszta volt, a környékén sem láttam fertőzés nyomát.-Ezzel sincs semmi baj, mindössze annyi, hogy még mindig itt van-vettem a kezembe egy steril gézt, majd ismét visszaléptem hozzá.-Még leveszek tőled egy kis vért, és utána már ki is veszem azt a csúúnya csövet-koppintottam játékosan az orrára, amire halkan felkacagott. Amint lefektettem a vizsgálóasztalra, óvatosan a kanülbe mélyesztettem a vérvételes tűt, majd miután sikerült egy ampullányi vért levennem tőle, a steril gézt a seb széléhez tartva megszabadítottam őt a már meglehetősen kényelmetlenné váló kórházi eszköztől.
-Készen is vagy-helyeztem a nyomára a gézdarabot, miközben néhány erre a célra szolgáló tapasszal rögzítettem azt.-Ezt még ne vedd le ma estig, jó?- pillantottam rá komolyan.-Majd mikor elmész fürödni, leszedheted, de addig nem szabad piszkálnod!
-Majd figyelünk rá, Dr. Platt-ültette fel kislányát Mr. Brandon.-Minden bizonnyal sokkal könnyebb lesz így a tisztálkodás, hogy nem lesz útban az a cső-nevetett fel örömmel a hangjában, mire én is azonnal elmosolyodtam. Gondtalannak látszott…annyira mint amilyennek még soha.
-Való igaz-nevettem fel én is.-Viszont nekem most el kell vigyem Alice mintáját a laborba-vettem a kezembe a gondosan lezárt üvegcsét.-Remélhetőleg, nem lesz semmi gond, és hamarosan már az étteremben eheti a finom sültkrumplit-pillantottam rá csillámlással a hangomban, amire azonnal fellelkesült.-Sietek vissza.
-Csak nyugodtan, Doktornő!-mosolyodott el Mrs. Brandon, miközben én sietve útnak indultam a labor iránya felé.




(Carlisle szemszöge)




-Dr. Cullen?-hallottam meg a nevemet a folyosón sétálva, és amint megfordultam, egy nyomozót láttam felém jönni talpig öltönyben.
-Igen, én lennék-válaszoltam készségesen.-Miben segíthetek?-emeltem rá szemeimet érdeklődve, mire Ő a zsebéből egy kisebb jegyzetfüzetett húzott elő.
-Maga Ms. Jeninks orvos?-olvasta fel a betegem nevét, amire aprót bólintottam.
-Igen, mióta behozták gázolással-pillantottam rá komolyan.-Az állapota azóta sokat javult, de amellett, hogy a mellkasa súlyosan sérült, mindkét lába és a jobb karja is eltört, a bal térde pedig kiugrott a helyéről. Még hosszú út vár rá a felépülésig.
-Talán könnyebben gyógyul majd, ha megtudja, hogy elfogtuk a gázolót-ismertette velem a tényeket, amire azonnal felkaptam a tekintetemet.-Azért tartott ennyi ideig, mert elhagyta Washington államot, és rejtőzködött; viszont amint áttette a lábát az államhatáron, egy járókelő felismerte Őt a fantomkép alapján, és azonnal jelentette. Azonban…menekülés közben balesetezett, és megsérült. Nem komoly-tette hozzá-, de össze kéne varrni a fejét, kint ül a járőrkocsiban.
-Most arra kér-álltam neki némi haraggal a hangomban, amit igyekeztem minél jobban visszafojtani-, hogy segítsek azon az emberen…aki majdnem megölt egy ártatlan nőt?
-Igen, arra kérem-válaszolta hivatalos hangon, mire néhány pillanatig el kellett számolnom magamban, hogy megőrizhessem a hidegvéremet.
-Hozza be!-sóhajtottam ki az eddig mélyen bent tartott levegőt, miközben elindultam az ellenkező irányba.-A 2-es kórteremben várom.
-Köszönjük, Doktor Úr!-biccentett aprót, miközben lassan Ő is elindult a kórház parkolója felé.
A vizsgálóba beérve előkészítettem a varróeszközt és a lidokain injekciót, bár szívem szerint ennek a beadását most szívesen elhagytam volna. A varrás okozta fájdalom még csekély is lett volna ahhoz képest, amit Ő okozott annak a szegény nőnek, akit majdnem halálra gázolt, és aki még egy hónappal a baleset után sem bír kimozdulni a kórházi ágyából. Annyira egyszerű lenne megtenni…de még sem tehetem.
-Itt van, Dr. Cullen-nyitott be az ajtón az előbbi nyomozó két másikkal az oldalán, akik közre fogták az erősen vérző férfit.-Jackson Andrews, húsz éves, enyhén ittas állapotban ült a volán mögött, mikor elkaptuk-ültette le magas, fekete hajú sofőrt, akinek amint felnézett rám, azonnal láthatóvá váltak az összeszűkült pupillái.
-Valamint ha jól látom, tudatmódosító szert is fogyasztott-világítottam a szemébe, amiben így még jobban látszottak a gombostűfejnyire összehúzódott szembogarai.-Mit használ? Crack? Kokain? Esetleg heroin?
-Köze?-szorította össze szemeit az erős fényre, mire ismét meg kellett ismételnem a számolós gyakorlatot, hogy most azonnal neki ne ugorjak.
-Csak annyi, hogy én tudom, hogy az alkohol és a kokain nem jó barátok-folytattam kissé nyugodtabb hangon.-A kokaetilén, ami ilyenkor a szervezetében keletkezhet, rövid időn belül megölheti magát. Tehát csak titkolózzon-hagytam rá a dolgot, mire láttam rajta, hogy megrémült szavaim hallatán.-Nos? Mit fogyasztott?-tettem fel ismét a kérdést, amire néhány pillanat után válaszolt.
-Kokaint-vallotta be-, de nem sokat-tette hozzá pánikszerűen.-Ugye nem halok meg?
-Nyugodjon meg, nem haldoklik!-vettem a kezembe egy steril gézt, amivel megtisztítottam a fején lévő hasadás környékét.-Ha többet vett be volna, most már nem ülne itt, abban biztos lehet. Érez bármilyen szédülést? Elájult a balesetkor?
-Nem és nem-válaszolta kissé kínlódva.-Csak azon a részen fáj a fejem, ahol felszakadt-szisszent fel, amint az injekciót a seb környékébe mélyesztettem.-Ne kínozzon már!
-Most akarja, hogy összevarrjam a fejét, vagy inkább így ülne le minimum öt évet egy cellában?!-emeltem meg kicsit a hangom, ám amint ezt észre vettem, azonnal vissza is vettem belőle. Orvosként nem tehetem meg, hogy ítélkezzek.-Gondolom az előbbi lehetőséget választja.
-Igen-válaszolta kicsit flegma kifejezéssel az arcán, miközben én lendületes mozdulatokkal kezdtem el összeölteni a homlokán lévő sebet.
-Tudja-álltam neki néhány pillanat csend után-, nekem nem is annyira rég…még volt egy nővérem. Volt egy kisfia -nevettem fel keserűséggel a hangomban, ami neki is azonnal feltűnt-, akitől egy olyan felelőtlen, idióta alak, mint maga…elvette az életével együtt-szisszentem fel haragosan, miközben a varrat lezárása után az asztalra helyeztem a fémesen csattanó varróeszközt.-A sofőr drogos volt…akkor is, amikor a baleset történt. Heroint használt-szökött néhány könnycsepp a szemeimbe, ám nem akartam megadni neki azt az örömöt, hogy meggyengülni lásson, így még mielőtt kicsordulhattak volna, felszárítottam őket.-A férfi is meghalt a balesetben vele együtt. De soha nem bocsájtok meg neki-hangsúlyoztam ki a soha szót-, mint ahogy magának sem. Remélem, hogy ha egyszer maga is meghal-folytattam dühtől vezérelve-, akkor a pokolban fog szenvedni.
-Doktor Úr, kérem!-hallottam meg a nyomozó hangját, mire azonnal rájöttem, hogy ezt már nem kellett volna. Még soha nem hozott ki senki ennyire a józan ítélőképességemből.
-Elnézést, Biztos Úr!-álltam fel a székről, amin eddig ültem, majd hozzátettem.-Elvihetik, nincsen életveszélyben. De ha mégis rosszul lenne…hívjanak-nyitottam ki az ajtót, majd lassan folytattam az utamat Ms. Jenkins kórterme felé.
Valahol belül szégyelltem a viselkedésemet, hiszen nem volt orvoshoz méltó…de örültem, hogy megtettem. Lilly halála óta egyszer sem adtam ki a balesetet okozó sofőr miatt bennem felgyűlt feszültséget, ami most hirtelen feltört belőlem, mint egy robbanás, amit eddig elfojtottak.
-Jó reggelt, Lena!-léptem be Ms. Jenkinshez, aki sérülései miatt szinte alig bír megmozdulni a töréseit rögzítő csavarok és kötések súlya alatt.-Hogy van ma reggel?
-Nem túl jól, Dr. Cullen-vallotta be őszintén.-Úgy érzem, ide vagyok szögezve ehhez az ágyhoz, és soha többé nem fogok felkelni-sóhajtotta halkan.-Mondja, hogy nem így lesz!
-Nem így lesz-mosolyodtam el biztatóan, mire az Ő arcára is fáradt mosoly húzódott.-És azt hiszem, egy jó hírrel is szolgálhatok a mai napra-álltam neki ismét, amire a szemei kíváncsian felcsillantak.-A gázolóját nemrég elfogták, és már be is vitték a rendőrőrsre. Nem árthat már magának…
-Ez hatalmas megkönnyebbülés-pillantott rám ismét, és szinte láttam, amint a lelke egy súlyos tehertől szabadul meg ennek a mondatnak a hallatán.-De nem magam miatt, hanem mások miatt. Így nem szedhet több áldozatot a felelőtlenségével…
-Teljes mértékben egyet értek önnel-vettem a kezembe a sztetoszkópomat, hogy ellenőrizhessem a szívverését.-Lélegezzen mélyeket!-kértem udvariasan, hogy a légzését is megvizsgálhassam, de szerencsére semmi rendelleneset nem hallottam.-A tüdeje is rendben van, semmi nyoma a műtétnek.
-Az jó-nevetett fel alig hallhatóan.-Bárcsak a csontjaimról is ezt mondanák…
-Dr. Torres nem mondott legutóbb semmit a felépülési idejéről?-pillantottam rá kíváncsian.-Meddig kell még így feküdnie?
-Szerinte még minimum két hétig nem állhatok lábra-válaszolta kissé csalódottan.-De utána elkezdhetek egy bizonyos járógipszes gyógytornát, vagy mit…ami állítólag nem lesz könnyű-mondta kissé lehangoltan, mire éreztem, hogyha most nem mondok neki valami biztatót, könnyen feladhatja. És ez az, amit nem akarok…
-Figyeljen!-emeltem rá szemeimet komolyan.-Ne keseredjen el! Két hét nem is annyira hosszú, ha azt nézi, mennyi ideje itt van már-bátorítottam.-Fele annyi idő, mint amennyi a műtét óta eltelt, és azt is kibírta. Ez is menni fog-simítottam meg a karját, amire ismételten elmosolyodott.-Maradjon erős!
-Köszönöm, Dr. Cullen!-pillantott rám hálásan.-Nem is tudja, milyen sokat jelent ezt nekem öntől hallani.
-Nincs mit, Lena-indultam el a kórterem ajtaja felé.-Pihenjen sokat!-búcsúztam el egy jó tanáccsal, majd mosollyal az arcomon indultam el a gyermekosztályra, hogy a leendő feleségemmel lehessek.
Rettenetesen hiányzott, szinte már fájón, ami a fizikai részét illette. Miután két hétig a műtét miatt nem lehettünk együtt, utána meg Derek és Addison tett meg mindent, hogy minél többször távol legyünk egymástól, a szívem már attól is heves iramban kezdett verni, ha megláttam…Nem számított, hányszor pillantottam meg egy nap.
-Na, hogy megy a cölibátus?-lépett mellém Derek Markkal maga mellett, miközben mind a ketten azonnal felnevettek.
-Ha tudnád, mennyire…ki nem állhatlak emiatt-sóhajtottam kissé összeszorított fogakkal, amire ismét nevetni kezdtek.
-Már nincs sok hátra-veregette meg a vállamat Derek.-Mindössze egy nap…
-De attól még láthatom a menyasszonyomat, igaz?-pillantottam rá tettetett engedélykéréssel, amire válasza tettetett szigorral hangzott el.
-De nincs tipi-tapi!-emelte fel a mutatóujját.-És minél hamarabb öltözz át, mert ma este legénybúcsú!
-Juhé!-mosolyodtam el hüvelykujjaimat felmutatva.-Várj, mi?-álltam meg egy pillanatra, amint ráeszméltem, mit is mondott.-Legénybúcsú?
-Ugyan, semmiség-legyintett.-Elmegyünk Joe bárjába inni egyet, mint ahogy régen, de semmi más, nyugodj meg!-pillantott rám őszintén, mire alig hallható sóhaj hagyta el ajkaimat.-Ennyi lesz.
-Jól van-nevettem fel megkönnyebbülten.-De semmi trükk!
-Semmi-mosolyodott el ismét, miközben mindannyian folytattuk utunkat a már nem is annyira messze lévő gyerekosztály felé.


7 megjegyzés:

  1. Szia Carly!
    Hű, de gyorsan történt itt minden. :P Bár ez cseppet sem baj.
    Alice végre jól van és ez a lényeg. :) Azt a férfit is elfogták... helyes. Megértem Carlisle-t amiért így kiakadt, hiszen biztos nagyon hiányzik neki a nővére.. :(
    Mark és Derek meg.... XDD Nagyon bolondok. xD Kezdem azt hinni, hogy terveznek valamit a legénybúcsúra... Vicces lenne. :D
    Nagyon tetszett a fejezet. :)
    Puszi, Vikki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Vikki!
      Igen, gyorsan telik az idő, már március van :) Nem szerettem volna tovább húzni az időt, mert már kicsit Alice betegségét nyomasztónak kezdtem érezni a történet szempontjából, mármint, hogy minden annyira szomorkás volt miatta. Szerettem volna meggyógyítani már :)
      Carlisle valóban kiakadt, hiszen eddig soha nem adta ki magából ezt a fájdalmat. Talán kicsit még jobban is, mint amit megtehetett volna orvosként, de erre Ő maga is rájött.
      Hogy Mark és Derek szerveznek-e valamit? Ezt nem árulom el, de valóban nagyon bolondok.
      Örülök, hogy tetszett a fejezet! :)
      Puszi! Carly

      Törlés
    2. Nem a történettel kapcsolatos, csak megkérdezem, hogy láttad-e a linket amit chat-en küldtem? :P

      Törlés
    3. Most már láttam, és Liz annyira aranyos :D Még most is gondol Peterre *-* Miért nincsenek ezek együtt, komolyan? ^^

      Törlés
  2. Szia Carly!

    Nahát, gyorsan elszállt az idő és máris március lett! :D
    Hihetetlen, hogy a következő részben már össze is fognak házasodni. Szinte még csak most ismerkedtek meg és már ennek is eljött az ideje.
    Nagyon örülök neki, hogy Alice ilyen szépen gyógyulgat. :) Remélem, hogy hamarosan teljesen rendbe jön majd és nem lép most már föl semmiféle komplikáció.
    Ami Ms. Jenkins gázolóját illeti... egy elég felelőtlen fiatalember volt, de én ezúttal úgy éreztem, Carlisle egy kicsit messzire ment azzal, amit mondott neki. Egyrészt azért, mert nem ez a fiú volt, aki miatt Lilly meghalt - habár ő is egy elég súlyos balesetet okozott -, másfelől pedig azért, mert amikor Carlisle megemlítette, hogy az alkohol és a kokain együtt halált is okozhatnak, megrémült. Vagyis, szerintem lenne még esélye arra, hogy úgymond kijózanodjon, hogy leszokjon ezekről a káros dolgokról. Amíg börtönben lesz, addig legalábbis biztosan nem fog hozzájutni ilyesmikhez.
    Persze, Carlisle-t is megértem, mert fáj neki Lilly elvesztése és eddig tényleg nem adhatta ezt ki magából, de akkor is, ezúttal egy kicsit túlzásba esett.
    Kíváncsi leszek a legénybúcsúra és a leánybúcsúra is. :D
    Markot és Dereket ismerve, valahogy számítok egy kis meglepire. Mármint, hogy nem csak szimpla iszogatás lesz. :D De arra is nagyon kíváncsi vagyok, hogy Esme és Addison melyik esküvős filmet nézik majd meg. :)
    Várom a folytatást! :)

    Puszi:
    Winnie

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Winnie!
      Igen, az idő csak úgy repül, nem igaz? :D És még hogy fog repülni hamarosan, miután megházasodnak :)
      Alice valóban szépen gyógyulgat, és most már nem titok, hogy teljesen egészséges is lesz. Most már csak időre van szüksége.
      Ami a gázolót illeti...Carlisle valóban kiakadt kissé, jobban is, mint amennyire orvosként megengedhette volna magának, de erre Ő is rájött. Nem adta eddig ki soha magából ezt az érzést, és most kirobbant belőle, viszont el is szégyellte magát emiatt, hiszen saját magáról is tudja, hogy Ő nem ilyen. Ez nyomni is fogja még a lelkét.
      Markról és Derekről nem nyilatkozhatom, de bármi megtörténhet XD Azért nem csinálnának durva dolgokat Carlisle-lal, mert tudják, hogy nem az Ő stílusa ;)
      Sietek a folytatással!
      Puszi!
      Carly

      Törlés
  3. Azta kíváncsi vagyok milyen lesz a leánybúcsú és a legénybúcsú.Meg a házasságot is várom már.Szegény Esme és szegény Carlisle nehéz lehet nekik egymás nélkül.De már nincs sok hátra.Alice is gyógyulóban ennek is nagyon örülök.Eddig a történet remek.
    Puszilak Carly
    Puszi!!
    Viki

    VálaszTörlés